Bosna i Hercegovina     | 04.02.2020. 10:54 |

Tegeltija: ANP više ne postoji kao dokument u Vijeću ministara BiH

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 4. februara (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija je na početku sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, odgovarajući na poslaničko pitanje poslanika Dragana Mektića, kazao da ANP više ne postoji kao dokument u Vijeću ministara BiH i o njemu nije moguće razgovarati i odlučivati.  

Poslanik Dragan Mektić je, u okviru tačke dnevnog reda na kojoj poslanici usmeno postavljaju pitanja članovima Vijeća ministara BiH, a oni odmah odgovaraju, pitao Tegeltiju kada će ANP staviti na sjednicu Vijeća?

- Pošto je ANP i dalje živ u Vijeću ministara BiH, kad ćete ga staviti na sjednicu Vijeća ministara i kao takvog oboriti na toj sjednici - pitao je Mektić.

Predsjedavajući Tegeltija je pojasnio da se dokument koji se zove ANP našao u spisku od nekih 450 aktivnih predmeta koji su se našli u Sekretarijatu Vijeća ministara BiH kada je izabrano Vijeće ministara BiH.

Dodao je da je Vijeće ministara BiH donijelo odluku da se o tome obavijeste resorna ministarstva i predlagači dokumenata i da se sami izjasne šta žele da rade s tim dokumentima.

Po njegovim riječima, većina ministarstva, odnosno resornih ministara svojom su se odlukom opredjeljivali šta će uraditi s tim dokumentima. Dio dokumenata su povukli iz procedure, dio su zadržali i Vijeće ministara o njima raspravlja i odlučuje.

- Kada je u pitanju jedan dio dokumenata, između ostalih i ANP, predlagač se nije izjasnio. Vijeće ministara BiH je na svojoj prvoj sjednici donijelo zaključak u kojem je zaključio da svi predmeti koji se nalaze u sekretarijatu Vijeća ministara, a o kojima se nisu izjasnili predlagači, koji su stariji  od 1. januara 2019. godine, u toj formi neće biti razmatrani na sjednici Vijeća ministara BiH - pojasnio je Tegeltija.

U skadu s tim, dodao je on, ANP više ne postoji kao dokument u Vijeću ministara BiH i o njemu nije moguće razgovarati i odlučivati. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Amidžić i Tegeltija o prioritetima UIO: Novi stručni kadrovi i bolja tehnička opremljenost

Krišto i Tegeltija razgovarali o radu Uprave za indirektno oporezivanje BiH

Tegeltija: Nisu odobrena dodatna sredstva, pitanje nabavke zgrade UIO se politizuje

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom