Stranačke aktivnosti     | 03.02.2020. 13:58 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Posljednje sjednice općinskih vijeća u Kantonu Sarajevo, smjena vlasti i brutalan odnos prema svemu onome što nema vezu sa Strankom demokratske akcije u Kantonu Sarajevu, povod su reagiranja Admira Mujanovića, člana Glavnog odbora NB i predsjednika OO NB Hadžići.

„Građanima je sve jasno, po shvatanjima SDA, sila demokratije u BiH ne smije biti uspostavljena, volja naroda mora biti uskraćena, kriminal mora biti zaštićen a manipulacija i podmetanja jedini su način opstanka u političkom životu BiH.

Izborna godina koja je počela i mjeseci pred nama, uveliko će i ponovo ogoliti pravo lice bezuslovnih pretendenata na udobne i skupo plaćene fotelje na koje atakuju kadrovi SDA u Kantonu Sarajevo. Posljednji primjer zasjedanja Općinskog vijeća Hadžići, koje je trajalo svega 61 minutu, dovoljno govori o sistemu kojeg je uspostavila ova stranka.

Ovo nam jasno govori da i oni koji su izabrani u tijela zakonodavne vlasti, u ovom slučaju na lokalnom niovu, kako ne smiju iskazivati svoje mišljenje, da nema svrhe predlagati konstruktivna rješenja i da se doslovno boje konstruktivno djelovati.

Po volji SDA, demokratija u Bosni i Hercegovini ne smije biti obesmislena, odgvornost mora biti na prvom mjestu a korupcija ne smije biti sistem života.

Zbog toga, nastojanja opozicionih stranaka i prijedlog Nezavisnog bloka za uvođenje skenera na biračka mjesta predstavljaju jasan signal cjelokupnoj domaćoj i inostranoj javnosti ko je na strani pravde, ko je na strani poštenog odnosa i ko želi ovo društvo izbaviti iz kandži nedemokratski, kriminalno i interesno vezanih struktura, “ rekao je Amir Mujanović, član Glavnog odbora NB i predsjednika OO NB Hadžići.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'