Servisne informacije

Obustavljen saobraćaj na M-4 Lukavac - Gračanica

Saopćenje

SARAJEVO, 3. februara (FENA) - Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-4 Lukavac-Gračanica, kod GIKIL-a, Koksare Lukavac. U toku je policijski uviđaj.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka, zbog sanacionih radova, do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava, uz 15-minutno propuštanje vozila. Iza 16.00 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dvije lokacije magistralnog puta Jablanica-Mostar do 16.00 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05.00 do 21.00 sat. U vremenu od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na magistralnim putevima Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Skreće se pažnja vozačima na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Poseban oprez se preporučuje na dionicama koje prolaze kroz kanjone i preko planinskih prijevoja. Na svim putnim pravcima se preporučuje oprezna vožnja i podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D.V.