Sport     | 03.02.2020. 12:17 |

Peterica igrača više nisu u kampu Čelika u Antaliji

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 3. februara (FENA) - Srbijanski veznjak Mile Vujasin neće na proljeće nositi dres Čelika, jer je turski trener Umit Ozat procijenio da mu njegove usluge nisu potrebne - kazao je Feni sportski direktor zeničkog kluba Edin Prljača. Vujasin je ove zime stigao iz Mačve te je trebao predstavljati pojačanje za zeničkog nogometnog premijerligaša.

- Vujasinu je saopšteno da može potražiti novi klub i on je već napustio naš kamp u Antaliji. Neće ostati ni Srbijanac Milivoje Mikušić, koji je bio na probi i koji je s nama trenirao i tokom priprema u Ljubuškom - kaže Prljača.

Klub je odlučio na posudbu poslati Haruna Vardu i Semira Musića, dok je Mirnes Mešić iz sarajevskog niželigaša Mošćanice upućen na probu u makedonski Skhupi. Ranije su u Skhupi proslijeđeni Mussa Keita i Armel Bradji, koji također nisu bili u planovima novog trenera.

- Konkurencija je jaka, trenutno na probi imamo još dvojicu igrača pa smo procijenili da bi za Vardu, koji se tek vratio nakon oporavka poslije operacije koljena, kao i Musića, najbolje bilo da odu na posudbu. Vardo je prihvatio takvu odluku i on će biti proslijeđen u jednu ekipu iz Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, dok Musić nije pristao da ide na posudbu pa će se s njim, najvjerovatnije, dogovoriti raskid ugovora - najavljuje Prljača.

Čelik će u Antaliji ostati do 10. februara, do kada će odigrati još dvje kontrolne uatkmice. Naredna je na programu u srijedu, 5. februara protiv danskog drugoligaša Fremad Amager, u kojem je trener Azrudin Valentić te za koji nastupa mladi Sarajlija Faris Zubanović, dok će zadnju utakmicu igrati 9. februara protiv kazahstanskog premijerligaša Atyuraua.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Čelik testira stopera iz Malija i napadača iz Gvineje, vraća se i Carlos

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo