Kultura     | 03.02.2020. 09:42 |

'Dide, pobiše nam fratre' oduševila Širokobriježane

FENA Nada Landeka

ŠIROKI BRIJEG, 3. veljače (FENA) - U širokobriješkom kinu Borak u nedjelju navečer odigrana je predstava "Dide, pobiše nam fratre" u izvedbi Franjevačkog svjetovnog reda i Frame Široki Brijeg, a u sklopu 10. ''Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca''.

Radnja predstave, koja je rađena po tekstu profesorice Mirele Lovrić, smještena je u 1945. godinu kada je u Širokom Brijegu i okolici počinjen zločin nad franjevcima i katoličkim pukom.

Tekst predstave je nastao iz zahvalnosti pobijenim za njihov primjer svjedočenja vjere. Naime, u crkvi na Širokom Brijegu pokopani su neki fratri, a blizina tog groba i povijesni događaji koji su se odvijali u Hercegovini 1945. ne ostavljaju nikoga ravnodušnima, napominju organizatori.

Podsjećamo, početkom veljače pred završetak II. Svjetskog rata u Širokom Brijegu i drugim hercegovačkim mjestima stradao je velik broj nevinih civila, a posebno bolna rana za hercegovački narod ostavljena je kroz brutalne likvidacije 66 franjevaca.

Zbog velikog broja zainteresiranih koji su htjeli doći pogledati ovu predstavu, predstava će se ponovno odigrati u utorak 4. veljače s početkom u 19.30 sati u širokobriješkom kinu Borak,najavili su organizatori.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

Mostarski mališani kroz predstavu učili o važnosti zaštite okoliša

Baletno-plesna predstava Orašar u subotu u Kosači

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'