Kultura     | 03.02.2020. 09:01 |

Fondacija budućnosti u BiH organizira u Beču poslovni forum

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. februara (FENA) - Fondacija budućnosti u BiH u saradnji sa Association of Business Women of BiH i Diaspora4Development organizirat će 19. februara ove godine u Beču poslovni forum umrežavanja profesionalaca, poduzetnika, predstavnika kompanija i studenata iz Bosne i Hercegovine sa njihovim kolegama iz Austrije.

Kako je najavljeno iz Uprave Fondacije, skupu će prisustvovati i ambasador BiH u Austriji Kemal Kozarić, pomoćnik u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH Kemo Sarač, predstavnici kompanija i pojedinci.

Skup u Beču je prilika za razmjenu iskustava i znanja sa domaćim i međunarodnim stručnjacima, razvijanje partnerstva i outsourcing saradnje, mogućnosti zajedničkog ulaganja, razmjena najbolje kulturne prakse u biznisu, ali i istraživanja novih tržišta i razvijanje novih poslovnih prilika.

Prošle godine su uspješno realizirani susreti u Chicagu, Melbourneu, San Joseu, Dubaiju, Brnu, Goteborgu, Bostonu, Dusseldorfu i Stockholmu te Kuala Lumpuru, što je i cilj Fondacije budućnosti u BiH, a to je omogućiti mladim ljudima iz Bosne i Hercegovine pristup kvalitetnom obrazovanju, savremenim tehnologijama i Global Leadership Developmentu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Fondacija budućnosti u BiH: 140 mladih iz pet bh. gradova dobivaju mentore

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana