Sport     | 01.02.2020. 10:13 |

Proglašeni najbolji sportisti Bugojna u 2019.godini

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 1. februara (FENA) - Članovi  Taekwondo kluba Bugojno Velid Pidro i Amina Abdibegović proglašeni su najuspješnijim sportistima u 2019., na svečanosti koja je održana sinoć u organizaciji Sportskog saveza tog grada.

U ekipnoj konkurenciji, najbolji uspjeh ostvarili su članica Ženskog nogometnog kluba „Iskra“ Andrea Grebenar, i član Muškog rukometnog kluba „Iskra“ Edin Klis.

Na prijedlog klubova u kojima treniraju i postižu zapažene rezultate, uručene su nagrade  perspektivnim sportistima i sportistkinjama u predpionirskoj, pionirskoj i kadetskoj kategoriji.

Najuspješniji sportista s tjelesnim oštećenjem ekipno je član Kluba sjedeće odbojke „Iskra“ Aziz Dlakić, a ekipa ovog kluba proglašena je najuspješnijom u konkurenciji ekipa s tjelesnim oštećenjem.

U pojedinačnoj konkurenciji, najbolji sportista s tjelesnim oštećenjem je član Šahovskog kluba „Iskra“ Nihad Ohran.

Epitet najuspješnijih trenera u prošloj godini dobili su Elma Basara (Ženski nogmetni klub „Iskra“), i Amer Gasal (Karate klub „Master“).

Za  najuspješnijeg sportskog radnika proglašen je Asim Šahman (Muški rukometni klub „Iskra“), dok su bronzanu plaketu Sportskog saveza dobili Dževad Brčić (Stonoteniski klub „Bugojno“), seniorska ekipa Ženskog nogometnog kluba „Iskra“, i seniorska ekipa Muškog rukometnog kluba „Iskra“.

Priznanja Sportskog saveza općine Bugojno dobili su i Alija Saračević, kao i lokalni mediji koji su prošle godine pratili dešavanja u sportu i nastupe bugojanskih sportista.

Kao i svih ranijih godina, pokrovitelj manifestacije izbora najboljih sportista i sportskih ekipa bila je Općina Bugojno.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

KŠCZ ZDK - Pohvala i zahvalnica za zasluge u izgradnji sistema zaštite i spašavanja ljudi i dobara

Goraždanin Emir Hastor nagrađen priznanjima za vrhunske sportske rezultate

Arhiv FBiH - Priznanja za doprinos afirmaciji arhivističke djelatnosti i pamćenju bh. prošlosti

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom