Magazin     | 31.01.2020. 16:14 |

Projekt 'evropska mašina' u Beču kroz tri manifestacije

FENA Saopćenje

BEČ, 31. januara (FENA) - Bečki muzej Kunsthalle Wien i pozorište Burgtheater dat će svoj doprinos projektu "evropska mašina" u vidu tri manifestacije.

U nedjelju, 2. februara, u 19.00 sati će biti upriličena diskusija "On Love Afterwards. Public Montage" s Milicom Tomić, umjetnicom performansa, koja će se baviti građanskom neposlušnosti i ulogom žene u javnosti.

Pored toga će od 2. do 8. februara biti organizovana radionica na temu građanskog aktivizma koju vode Oliver Frljić, Srećko Horvat i Anna Manzano. Učešće na radionici je besplatno i predviđeno je prije svega za tinejdžere i mlade između 15 i 27 godina.

Niz završava serijom konferencija "The White West III: Automating Apartheid", 13. i 14. februara, u organizaciji francuskog umjetnika Kader Attia i autorice Ana Teixeira Pinto. Konferencije su usmjerene na posljedice fašizma i kolonijalizma u društvu.

Projekt "evropska mašina" je tematski usmjeren na Evropu i u različitim formatima – razgovorima, promocijama, projekcijama, predstavama i konferencijama analizira prošlost i razvija pozitivne ideje za "evropsku" budućnost, saopćeno je iz Eurocomm-PR Sarajevo. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Beč u mikro dozama: Lipicaner kapsule osvajaju Ameriku i Veliku Britaniju

U Beču razvijena samočisteća boja za zidove koja čisti zrak

U Beču izgradnja najvećeg austrijskog obrazovnog kampusa

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana