Svijet     | 31.01.2020. 12:18 |

Von der Leyen: Snaga nije u izolaciji

FENA Internet

BRISEL, 31. januara (FENA) - Tri vodeća dužnosnika u Europskoj uniji uputila su posljednju poruku Britaniji koja izlazi iz EU naglašavajući da „veličina jeste bitna“ i da se samo ujedinjen blok može nositi sa globalnim izazovima, javljaju svjetski mediji.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, predsjednik Europskog vijeća Charles Michel i predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli napisali su zajednički članak kako bi obilježili Brexit, prenosi Daily Mail.

Govorili su o svojoj „naklonosti Velikoj Britaniji“ i pohvalili Britance zbog njihove „kreativnosti, domišljatosti, kulture i tradicije“.

Ali nisu mogli odoljeti i da naglase svoj čvrsti stav u trenutku kada se Velika Britanija priprema za izlazak iz Europske unije što će se dogoditi večeras.

Njih troje su sugerirali da Britanija sama po sebi neće moći uticati na globalna kretanja na način na koji je to činila kao članica europskog bloka.

Zatim su iskoristili konferenciju za novinare u Briselu kako bi još jednom naglasili svoj stav, a Von der Leyen je pri tome rekla da "snaga ne leži u sjajnoj izolaciji".

Komentari su pristizali dok su britanski europarlamentarci posljednji put napuštali Europski parlament.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Borrell: EU mora poslati proturaketne sisteme Ukrajini

Čelnici EU saslušavaju preporuke o unaprijeđenju konkurentnosti bloka

EU izmijenila pregovarački okvir sa Srbijom, obuhvaćene obveze iz Ohridskog sporazuma

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana