Bosna i Hercegovina     | 31.01.2020. 09:48 |

Vlada Posavske županije usvojila Program rada za 2020. godinu

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 31. siječnja (FENA) - Vlada Posavske županije (PŽ) u četvrtak je usvojila Program rada za 2020. godinu s najznačajnijim zadaćama koje treba izvršiti te ga uputila u županijsku skupštinu na razmatranje.

Nakon što su svi ministri u Vladi Posavske županije predočili glavne značajke planiranih aktivnosti, predsjednik Vlade Đuro Topić zaključio je da je dokument Programa dovoljno ambiciozan, ali i realan, pod uvjetom proračunski stabilne godine i stabilnog okruženja, priopćeno je iz Vlade Posavske županije.

Vlada je usvojila i Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava općinama Posavske županije od prikupljenih prihoda od neizravnih poreza na ime financiranja autocesta u Federaciji BiH. Po toj odluci općinama se odobrava izdvajanje sredstava u ukupnom iznosu od 420.579 maraka.

Također, Vlada je usvojila Prijedlog odluke o Pozitivnoj listi lijekova Posavske županije.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike PŽ-a Pozitivna lista lijekova (esencijalna lista) proširena je za nova 153 lijeka.

Predsjednik Vlade Đuro Topić izrazio je očekivanja o formiranju i bolničke liste lijekova kako bi se građani rasteretili tih financijskih obveza no to će, kako je kazao, ovisiti od financijskih mogućnosti proračuna i Zavoda zdravstvenog osiguranja te županije.

Usvojena je i Odluka o unosu i raspoređivanju transfera u proračun Posavske županije za 2020. godinu.

Odlukom se odobrava unos sredstava u proračun u iznosu od 30.612 maraka temeljem ”Ugovora o financijskoj potpori za provedbu programa pomoći Vlade Republike Hrvatske za povratak Hrvata u BiH u 2019. godini”, zaključenog između Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa PŽ-a.

Vlada je usvojila i dvije odluke o davanju suglasnosti resornom ministarstvu za provođenje postupka javne nabavke radova utopljavanja objekta Srednje škole Pere Zečevića u Odžaku i za utopljavanje zgrade Osnovne škole Vladimira Nazora u Odžaku na objektu područne škole u Posavskoj Mahali, priopćeno je iz Vlade Posavske županije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Javne rasprave o proglašenju zaštićenih krajobraza “Starača” i “Tišina”

Vlada ŽP izdvojila 326.000 KM za sufinanciranja nabavke udžbenika učenicima osnovnih škola

Vlada FBiH na današnjoj sjednici usvojila program rada do 2026. godine (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'