Kultura     | 31.01.2020. 07:38 |

Neuroonkološki aspekti u modernoj neurohirurgiju 21. stoljeća

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - “Neuroonkološki aspekti u modernoj neurohirurgiju 21. stoljeća” naziv je stručnog simpozija neuroonkologa koji će se  31. januara održati u prostorijama Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine,  saopćila je Služba za odnose s javnošću ANUBiH.

Iznimni autoriteti i predavači u području neurohirurgije i onkologije iz BiH, Hrvatske, Rumunije, Turske, Srbije, Grčke, SAD-a, Slovenije i Makedonije razmijenit će iskustva, nova znanja i ideje ali i lične perspektive iz područja neuroonkologije.

Uloga neurohirurgije u istraživanju glioma, epilepsije i tumora mozga kod odraslih i djece, molekularno dijagnosticiranje i moderni pristupu lječenju tumora, samo su neke od tema kojima će se baviti ovaj skup.

Simpozij se održava u organizaciji Udruženja neurohirurga u BiH i Društva neurohirurga jugoistočne Evrope (SeENS), a pod visokim pokroviteljstvom Akademije nauka i umjetnosti BiH, navodi se u saopćenju ANUBiH.

Simpozijem predsjedavaju dr. Kenan Arnautović i dr. Ibrahim Omerhodžić, dok su u organizacijskom odboru i dr. Lidija Lincender-Cvijetić, dr. Zulejha Merhemić, dr. Lukas Rasulić i dr. Krešimir Rotim.

Zvaničnu podršku simpoziju daju Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCU Sarajevo), Klinika Semmes-Murphey u Memfisu, Tenesi/SAD, Odjel za neurohirurgiju Univerziteta Tenesija u Memfisu i Hrvatsko društvo za cerebrovaskularnu i endovaskularnu neurkirurgiju, saopćeno je.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Mesihović: Učešće predstavnika ANU BiH u procesu izmjena Zakona o visokom obrazovanju

ANUBiH - Nobelova nagrada iz fizike za 2023. i uspjesi akademika Dejana Miloševića

Promovisani novoizabrani članovi ANU BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo