Bosna i Hercegovina     | 30.01.2020. 12:09 |

Rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH posjetila Ministarstvo odbrane BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. januara (FENA) - Rezidentna predstavnica Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) Steliane Nedere posjetila je danas Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine.

Nedere je primio ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić, a razgovarali su o trenutnim aktivnostima na zajedničkim projektima i planovima za buduću saradnju.

Podžić je uputio riječi dobrodošlice i zahvalnosti za podršku i pomoć UNDP-a u procesu rješavanja viškova municije i minsko-eksplozivnih sredstava, edukacije personala, opreme i osiguranju perspektivnih skladišta.

Ministar je istakao opredijeljenost za nastavak saradnje, naglasivši da je podrška UNDP-a i prijateljskih zemalja Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH veoma važna za stvaranje sigurnog okruženja svih građana BiH.

Razgovarano je i o učešću Oružanih snaga BiH u UN vođenim misijama za podršku miru u Kongu i Maliju.

Rezidentna predstavnica Nedera je zahvalila ministru Podžiću na prijemu i podršci MO i OS BiH na realizaciji zajednički usaglašenih aktivnosti. Izvijestila je ministra o prioritetima UNDP-a u periodu 2020 – 2025. godine, istakavši inicijative u okviru kojih će se nastaviti pružati podrška i institucijama u sektoru odbrane u cijelom regionu, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Izvještaj UNDP-a o ljudskom razvoju - BiH u kategoriji zemalja sa visokim razvojem

U Varešu otvoren Kreativni centar za mlade i nevladine organizacije

Novi video serijal UNDP-a 'O klimatskim akcijama'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo