Bosna i Hercegovina     | 30.01.2020. 11:17 |

Krediti za utopljavanje individualnih stambenih objekata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. januara (FENA) - Općina Centar je u cilju poboljšanja energetske efikasnosti u ovogodišnjem budžetu osigurala 50.000 maraka za subvencioniranje kamatne stope vlasnicima objekata individualnog stanovanja za kreditnu liniju namijenjenu utopljavanju objekata na području te općine.

Na osnovu ugovora o poslovnoj saradnji Općine Centar i BBI banke, kojeg su potpisali općinski načelnik Nedžad Ajnadžić i predsjednik Uprave Bosna Bank International d.d. Sarajevo Amer Bukvić, danas je objavljen javni poziv za odabir korisnika sredstava finansiranja za utopljavanje individualnih stambenih objekata na području općine Centar, saopćeno je iz Općine Centar.

Riječ je o partnerstvu u kojem će BBI banka građanima staviti na raspolaganje 500 hiljada KM, na period od sedam godina i sa maksimalnim iznosom od 20 hiljada KM po zahtjevu i stopi od nula posto. Profitnu maržu u visini od 2,98 posto subvencionirat će Općina Centar.

Pravo učešća na javnom pozivu imaju fizička lica koja su vlasnici individualnih stambenih objekata na području općine Centar koja su stalno zaposleni ili penzioneri, posjeduju sposobnost otplate u skladu sa pravilima banke, čiji poslodavac nije u procesu stečaja ili likvidacije, imaju ukupan radni staž minimalno šest mjeseci, te nemaju aktivna zaduženja u C, D ili E kategoriji.

Finansiranja koja su predmet ovog javnog poziva odnose se na utopljavanje individualnih stambenih objekata na području općine Centar.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana