Bosna i Hercegovina     | 30.01.2020. 10:35 |

Završena rekonstrukcija Doma zdravlja Stari Grad

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. januara  (FENA) - Završena je rekonstrukcija Doma zdravlja Stari Grad koju je u finansirala Općina Stari Grad Sarajevo, te su građanima te općine osigurani uslovi za pružanje zdravstvenih usluga.

Za rekonstrukciju je izdvojeno skoro dva miliona maraka, a uskoro će početi useljavanje odjeljenja i njihov postepeni rad, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću i informacione sisteme Općine Stari Grad.

Povodom završetka radova, Dom zdravlja obišao je općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić u pratnji direktora JU Domovi zdravlja KS Mehmeda Kulića i direktorice DZ Stari Grad Amele Brčkalija.

- Dom zdravlja Stari Grad je završen i drago mi je što će, pored boljih uslova koje će sada imati korisnici i osoblje, pružati i proširene usluge. Naši građani više neće morati ići u druge ustanove zbog nalaza nego će sve moći završiti ovdje - izjavio je nakon obilaska Hadžibajrić.

Kulić smatra da je otvaranje renoviranog Doma zdravlja Stari Grad od velikog značaja za stanovnike općine Stari Grad, kao i druge pacijente.

 -Potrudit ćemo se da već od 1. marta krenemo sa djelatnostima u punom kapacitetu, prvo parcijalno, pa onda u potpunosti da se sve pusti u funkciju. Ne možemo zaboraviti da smo dobili dva potpuno nova 'krila', gdje imamo prostora za nove djelatnosti poput novih logopeda, što prije nije bilo razvijeno. Imat ćemo proširenje i stomatološke i radiološke djelatnosti, što je ozbiljan pomak u zdravstvenoj skrbi stanovnika općine Stari Grad - kazao je Kulić.

Direktorica objekta Amela Brčkalija potvrdila je da će laboratorija u Domu zdravlja Stari Grad od sada raditi biohemiju i krvne analize koje su pacijenti ranije radili u Domu zdravlja Centar (Vrazova).

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

MUP KS - Sektor za građanska stanja, ponovo u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo u posjeti ministrima Vlade Srbije i Općini Stari Grad Beograd

Sarajevska Općina Stari Grad ponudila obnovu Doma Oružanih snaga BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo