Najave     | 30.01.2020. 09:39 |

Sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova FBiH sutra u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. januara (FENA) - Sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH bit će održana u petak, 31. januara, u Sarajevu, a prisustvo sjednici su potvrdili premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i ministrica finansija FBiH Jelka Milićević.

Premijer Federacije BiH će članovima Predsjedništva Saveza predstaviti Nacrt strategije razvoja Federacije Bosne i Hercegovine za period 2021. - 2027. godina.

Bit će riječi i o jačanju finansijske pozicije jedinica lokalne samouprave u Federaciji BiH, te će biti prezentirana Politika i Prijedlog Strategije javnog zagovaranja koju je izradio Savez.

Predsjedništvo će razmotriti izvještaje s održanih sjednica skupštinskih komisija Saveza i to: Komisije za ustavna i zakonodavna pitanja, Komisije za razvoj i unapređenje lokalne samouprave i Komisije za izbor i imenovanja, kao i izvještaj sa druge sjednice Mreže za javne finansije Saveza.

Također,  bit će riječi o aktivnostima u vezi uspješnosti Inicijative Saveza po pitanju Zakona o visini stope zatezne kamate u Federaciji BiH, Nacrta zakona o dugu, zaduživanju i garancijama Federacije BiH, Nacrtu zakona o građevinskom zemljištu, informacije sa zasjedanja Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira na kojem su učešće uzeli i predstavnici Saveza, te brojne druge aktivnosti - saopćeno je iz Saveza općina i gradova Federacije BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Predstavnici Saveza općina i gradova FBiH i premijer KS razgovarali o izmjenama Zakona o vodama KS

Novinar Marko Zeljko dobitnik nagrada Saveza općina i gradova FBiH

Zajednička sjednica saveza općina i gradova FBiH i RS

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo