Bosna i Hercegovina     | 30.01.2020. 08:59 |

Uhapšena državljanka Tunisa u okviru akcije 'Maroko'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. januara (FENA) - Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA-e na području Sarajeva su u okviru akcije kodnog naziva "Maroko" lišili slobode jednu žensku osobu, državljanku Tunisa, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičena je pod istragom u predmetu u kojem je ranije izvršeno lišenje slobode jednog državljanina Tunisa, a osumnjičena je da je zajedno sa navedenom osobom sudjelovala u kaznenim djelima povezanim sa krijumčarenjem ilegalnih migranata u BiH.

Također, osumnjičena je i za kazneno djelo ometanja rada pravosuđa, jer su prikupljeni dokazi da je vršila utjecaj na svjedoke u predmetu u kojem se procesuira njen suprug.

Nakon što bude predata postupajućem tužitelju, navedena osumnjičena bit će ispitana i bit će donesena odluka o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Aktivnosti su realizirane u suradnji sa partnerskim agencijama, SIPA, OSA BiH, Službom za poslove sa strancima i MUP-om Kantona Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv stranog državljanina zbog krijumčarenja osoba državljana Turske

Podignuta optužnica protiv Huse Golaća zbog sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje

Tužilaštvo BiH - Predložen pritvor za stranog državljana osumnjičenog za krijumčarenje migranata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo