Bosna i Hercegovina     | 29.01.2020. 17:02 |

Zavod: U ZHŽ-u nije zabilježen koronavirus

FENA Ivan Crnjac

ŠIROKI BRIJEG, 29. siječnja (FENA) - U Zapadnohercegovačkoj županiji (ZHŽ) nema zabilježenih slučajeva koronavirusa koji se krajem prosnica pojavio u Kini. 

Iz Zavoda za javno zdravstvo te županije kažu kako nije zabilježen nijedan slučaj niti u toj županiji niti u Federaciji BiH. 

Kako su naveli, za praćenje ovog virusa i njegovo širnje te eventualne opasnosti koje taj virus izaziva, trenutno je zaduženo Federalno ministarstvo zdravstva. 

- Resorni ministar u ZHŽ-u će u četvrtak u Sarajevu prisustvovati sastanku s predstavnicima Federalnog ministarstva zdravstva kako bi se dogovorili detalji vezani za praćenje svega vezano za koronavirus. Za sada možemo kazati kako u našoj županiji, ali ni u ostatku BiH nije zabilježen nijedan slučaj tog virusa - kazali su za Fenu iz županijskog Zavoda. 

Očekuju kako će se na tom sastanku vjerojatno dogovoriti formiranje koordinacijskog tijela županijskih ministarstva zdravstva s federalnim ministarstvom, a to tijelo će se baviti eventualnom pojavom koronavirusa na ovim područjima.

Inače, na internetskim stranicama Zavoda javnost je obaviještena na koji način treba postupati s eventualnim pojavljivanjem tog virusa na ovim prostorima ili putovanjima u mjesta gdje je on prisutan.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Donesena Odluka o privremenom financiranju ZZO HNŽ-a za 2024. godinu

Članovi udruge „Korektiv“ uređuju bunker s pogledom na Široki Brijeg

Usvojen rebalans proračuna Grada Širokog Brijega

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'