Bosna i Hercegovina     | 29.01.2020. 17:14 |

Skupština BPK-a Goražde održala godišnju sjednicu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 29. januara (FENA) - Skupština Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde održala je danas godišnju sjednicu na kojoj su većinom glasova usvojeni programi rada Skupštine i Vlade BPK Goražde za 2020 godinu.

Programom rada Skupštine BPK Goražde, između ostalog, predviđeno je razmatranje niza prijedloga zakona, a kako je istaknuto na sjednici, Program rada Skupštine BPK Goražde je otvoren za građane, privredna društva i druga pravna lica.

Naglašeno je da će Skupština BPK u toku 2020. godine razmatrati po potrebi i ostale akte koji nisu planirani ovim programom, a za koje se ukaže potreba te koji budu podneseni u skupštinsku proceduru od ovlaštenih predlagača, a čije razmatranje bude od značaja za građane BPK Goražde, odnosno uređenje određenih pitanja iz nadležnosti kantona.

Između ostalog, u ovoj godini kantonalni parlament održat će i četiri tematske sjednice, o problemu depopulacije, obrazovanju te problemima finansiranja nižih nivoa vlasti odnosno lokalnih zajednica.

Prva tematska sjednica u ovoj godini vezana je za sport, a zakazana je za 11. februar

Kada je riječ o Programu rada Vlade BPK Goražde, osnovni strateški ciljevi BPK Goražde definisani su Strategijom razvoja BPK Goražde za period 2016-2020 godina.

Kako je istaknuto na sjednici, u cilju osiguranja vertikalne i horizontalne integracije, naslonjeni su na Strategiju razvoja BiH za period 2010-2020. godina i Strategiju socijalne uključenosti BiH 2010-2020, Vlade FBiH i Vlade Kantona.

Na godišnjoj sjednici razmatrana je, a potom i utvrđena implementacija Ciljeva i politike Skupštine BPK za proteklu godinu kroz realizaciju Programa rada kantonalnog parlamenta za 2019. te prezentirani Ciljevi i politike Bosanskopodrinjskog kantona u ovoj godini.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Srbija: Oporba traži parlamentarno povjerenstvo za kontrolu predstojećih izbora

Šapić: Ako ne bude većine, izbori za beogradsku Skupštinu krajem svibnja

Srbija: Oporba tvrdi da SNS nema većinu u Skupštini, Beograd na rubu novih izbora

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo