Stranačke aktivnosti     | 29.01.2020. 14:44 |

Saopćenje za javnost DF-a

FENA Saopćenje

Čovićeva politika patoloških laži u teškom očajanju

Demokratska fronta smatra da predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović narušava ugled države Bosne i Hercegovine iznoseći laži o sadržaju sastanaka koje je kao član bh.delegacije imao u Briselu.

Potpuna je laž da je bilo koji zvaničnik Evropske unije Čoviću ili bilo kojem članu bosanskohercegovačke delegacije kazao da će Bosna i Hercegovina dobiti kandidatski status za članstvu u Evropskoj uniji ako se u iduća dva mjeseca izvrše izmjene Izbornog zakona, a pogotovo je laž da  će Bosna i Hercegovina kandidatski status dobiti ukoliko se izmjene izvrše po segregacijskom, diskriminatornom i rasističkom modelu koji predlaže HDZ.

Činjenica je međutim da Čovićevo političko djelovanje poprima oblike patološkog laganja za koje oboljeli smatra da mu dodatno jača političku poziciju. Čović i HDZ i u proteklih nekoliko godina su se služili metodama patološkog laganja i učitavanja svojih stavova evropskim zvaničnicima pa je to Čoviću donijelo tek poraz na izborima za člana Predsjedništva BiH. Posljednje Čovićeve laži izraz su stanja očajanja u kojem se ta anticivilizacijska politika nalazi.

Jedino što je moguće istinito u vezi sa Čovićevim izletom u Brisel jesu medijski navodi o tome da je ponovo po Briselu služeći se oprobanom propagandom govorio o navodnoj opasnosti od stvaranja tzv. Islamske države, što je opet dijelom političke patologije Čovića i HDZ-a.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

DF

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije