Bosna i Hercegovina     | 29.01.2020. 12:48 |

Druga regionalna UPSHIFT radionica u Petrovcu od 5. do 8. marta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. januara (FENA) - Druga regionalna UPSHIFT radionica bit će održana u Petrovcu (Crna Gora) od 5. do 8. marta, u sklopu zajedničkog regionalnog programa "Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u/između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije".

Cilj radionice jeste unapređenje prekogranične saradnje i jačanje zajedništva, koje će uticati na pozitivan odnos prema različitostima, na osjećaj pripadnosti zajednici, ali i, najbitnije od svega, na želju mladih da doprinesu razvoju društva, saopćili su organizatori.

Na spomenutoj radionici mogu sudjelovati mladi iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije, koji imaju između 16 i 24 godina, a sudionici se mogu prijaviti u timovima od dva do tri člana, s idejom kako mogu da riješe neki od problema iz njihovog okruženja.

Odabranim timovima bit će dodijeljeni mentori, a prijave se zatvaraju 23. februara.

U sklopu projekta koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF), do sada je održana jedna regionalna UPSHIFT radionica.

Dok su neki od sudionika prepoznali ugroženost pčela i štetnost prekomjernog odlaganja plastičnog otpada na divljim deponijama, drugi su se bavili nepostojanjem adekvatnih igrališta za djecu sa invaliditetom i stvaranjem što većeg broja prilika za mlade umjetnike.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

LDA Mostar organizira radionicu za mlade poduzetnike

U Mostaru radionica o stanju i problemima energetske tranzicije u BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana