Bosna i Hercegovina     | 28.01.2020. 16:37 |

U Srebrenici realizacija projekta obnove i izgradnje stambenih objekata

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 28. januara (FENA) - Na području Srebrenica ove godine bi trebala biti završena obnova i izgradnja stambenih objekata u okviru Regionalnog stambenog fonda, a načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti i javni servis Općine Bego Bektić kaže da je ovo jedan od najznačajnijih projekata koji se provodi na području ove općine.

- Mi smo potpisali sporazum, odnosno ugovor o izgradnji stambenih objekata. Projekt su potpisali predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije RS i općine Srebrenica - rekao je Bektić.

Navodi da će ovim projektom biti obuhvaćena obnova i izgradnja 50 porodičnih kuća za lokalnu integraciju i rekonstrukcija 500 porodičnih kuća za povratak izbjeglica i raseljenih osoba u BiH.

- Općina Srebrenica je dužna da osigura uslove za izgradnju tih objekata, odnosno da pripremi tendersku dokumentaciju. Nakon ispunjenja urbanističko-tehnički uslova, bit će raspisan tender za izgradnju tih objekata. Svi koji su aplicirali na javni poziv 2013. godine imaju pravo na izgradnju stambenog objekta - potcrtao je Bektić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Poljska snažno podržava nacrt rezolucije Ujedinjenih naroda o Srebrenici

Učenici iz Novog Travnika u posjetu Srebrenici

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'