Sport     | 28.01.2020. 15:42 |

Hrvatski rukometni reprezentativci dočekani u Ljubuškom

FENA Ivan Crnjac

LJUBUŠKI, 28. siječnja (FENA) - Josip Šarac, Matej Hrstić i David Mandić - srebrni članovi hrvatske rukometne reprezentacije svečano su u utorak dočekani u rodnom Ljubuškom.

Ova trojka prve je rukometne korake napravile u Rukometnom klubu Izviđač, sedmerostrukom prvaku BiH.

Doček su u Gradskoj športskoj dvorani organizirali RK Izviđač i Grad Ljubuški, a rukometaše je uime domaćina pozdravio gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić.

Barbarić je srebrnim hercegovačkim kaubojima poručio kako su svojim igrama podsjetili sve Hercegovce na ljubuško rukometno čudo i RK Izviđač te im udijelio prigodne poklone i zahvalnicu Grada.

- Svojim igrama i osvojenom srebrenom medaljom zlatnog sjaja cijeloj ste Hrvatskoj i Hercegovini i svom Ljubuškom priredili trenutke oduševljenja i ponosa - poručio je gradonačelnik Barbarić.

Hrvatsko lijevo krilo David Mandić prisjetio se svojih rukometnih početaka, istaknuvši kako se nada da će rukometna škola Izviđača i u budućnosti proizvoditi brojne majstore tog sporta.

- Ovo je moj dom, moje sve je počelo s ovog mjesta i hvala svima na tome. Hvala upravi kluba i cijelom klubu. Hvala mom kolegi Hrstiću koji je sa mnom od malih nogu, a sad smo zajedno u reprezentaciji. Hvala i Josipu Šarcu koji je sa mnom bio u razredu. Ovo su moji dečki, moji prijatelji, moja braća i čestitam im. Još jednom ponavljam da je ovo moj dom, a da će ova djeca biti kao i mi - kazao je Mandić.

Poklone su igračima uručili i ljubuški gospodarstvenici te gvardijan Franjevačkog samostana fra Dario Dodig.

Hrvatska reprezentacija na nedavno završenom Europskom rukometnom prvenstvu osvojila je srebrno odličje. Kauboje su u finalnom susretu porazili Španjolci 22:20.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ljubuškim maturantima po 300 maraka potpore

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Grad Ljubuški: Za subvencioniranje privatnih vrtića 80.000 maraka

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!