Bosna i Hercegovina     | 28.01.2020. 15:56 |

Nabavka nove opreme za fizikalnu terapiju u lječilištu 'Reumal'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. januara (FENA) - Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i v.d. direktorica lječilišta 'Reumal' Fojnica Ismira Kubat potpisali su u Sarajevu protokol o realizaciji transfera Javnoj ustanovi za medicinsku rehabilitaciju i banjsko liječenje-lječilište 'Reumal' Fojnica.

Radi se o 20.000 KM koje je Općina Centar izdvojila iz budžeta, a taj novac bit će utrošen za nabavku neophodne medicinske opreme za fizikalnu terapiju.

Načelnik Ajnadžić kaže da Općina taj novac prvenstveno izdvaja radi poboljšanja medicinske njege za ratne vojne invalide i demobilisane borce koji, između ostalih, koriste i usluge tog banjskog lječilišta.

- Nadležna općinska služba prebacit će taj novac za nekoliko dana, na račun 'Reumala' da bi se mogla završiti procedura nabavke potrebne opreme - objasnio je Ajnadžić, saopćila je Općina Centar.

Izvršni direktor Javne ustanove za medicinsku rehabilitaciju i banjsko liječenje-lječilište 'Reumal' Fojnica Alija Mukača zahvalan je za podršku Općine Centar i načelnika Ajnadžića koji, kako je kazao, godinama finansijski podržavaju rad te medicinske ustanove, posebno fizijatrije.

- Prošle godine uložili smo više od 150.000 KM za nabavku nove opreme, ove godine planiramo izdvojiti isti iznos za tu namjenu. Novac koji je donirala Općina Centar pomoći će nam puno da nabavimo dodatnu medicinsku opremu, da bi pacijentima i gostima osigurali što bolju uslugu. Procedura nabavke opreme je pokrenuta, očekujemo da u roku od nekoliko mjeseci dobijemo novu opremu za fizijatriju - izjavio je.

Današnjem potpisivanju protokola prisustvovala je, u ime Općine Centa, i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'