Bosna i Hercegovina     | 28.01.2020. 13:58 |

Podžić i Hartmann razgovarali o saradnji ministarstava odbrane BiH i Austrije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. januara (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas je u službenu posjetu primio ambasadoricu Republike Austrije u BiH Ulrike Hartmann.

Razgovrano je o bilateralnoj saradnji ministarstava odbrane dvaju zemalja.

Podžić je zahvalio Hartmann na značajnom angažmanu austrijske vlade na različitim projektima pomoći Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. Istaknuto je obostrano zadovoljstvo što je plan bilateralne saradnje za ovu godinu već potpisan te će obuhvatiti 41 zajedničku aktivnost, od toga 19 u Bosni i Hercegovini, a 22 u Austriji.

U proteklih nekoliko godina, bilateralna saradnja je posebno intenzivirana kroz školovanje kadeta iz BiH na austrijskoj Terezijanskoj vojnoj akademiji, razmjenu instruktora te sudjelovanje pripadnika OS BiH na stručnim seminarima i tečajevima u Austriji. Izraženo je obostrano uvjerenje da će BiH i Republika Austrija i dalje uspješno razvijati svoje vojno-diplomatske odnose, kako kroz izravnu suradnju tako i kroz aktivnosti austrijskog kontingetna EUFOR-a u BiH, saopćeno je iz MOBiH.

Sastanku su prisustvovali pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović i vojni izaslanik Republike Austrije u BiH brigadir Erich Simbürger.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

Dodik najavio posjete Crnoj Gori, Turskoj...

MO BiH - Svečanost povodom ukidanja diskriminacije u visini vojnih penzija u FBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo