Regija     | 28.01.2020. 12:07 |

Plenković smijenio hrvatskog ministra zdravstva

FENA Agencije

ZAGREB, 28. siječnja (FENA) - Hrvatski premijer Andrej Plenković razriješio je Milana Kujundžića u utorak s mjesta ministra zdravstva.

Plenković je izjavio da se odlučio na smjenu ministra, jer se Kujundžić u ovom trenutku nije mogao fokusirati na bitne teme u zdravstvu, javila je Hina.

"Ministarstvo zdravstva je bitno, odgovornosti koje imamo u ovom trenutku kao predsjedajući (Vijećem Europske unije) i kao zemlja koja se zajedno s drugima mora pripremiti za obranu od šireće epidemije korona virusa zahtjeva puni fokus ministra na te teme. U ovom trenutku Kujundžić je, prije svega, bio fokusiran na teme koje nisu imale veze s Ministarstvom zdravstva", izjavio je Plenković na marginama energetske konferencije "Green New Deal za Hrvatsku".

Plenković je dodao da će se Kujundžić vratiti na zastupničko mjesto u Hrvatski sabor te najavio da će u srijedu, nakon što danas obavi konzultacije, predložiti novog ministra zdravstva.

Bez ministarske fotelje Kujundžić je ostao kao rezultat "nekretninske afere". Kujundžićeva obitelj krajem prošle godine kupila je još jednu nekretninu u Zagrebu, što nije odmah ubilježeno u njegovu imovinsku karticu. Sporan je i izvor novca za kupnju te nekretnine, kao i navedene vrijednosti druge Kujundžićeve imovine.

Kujundžić je 14. ministar koji je napustio vladu Andreja Plenkovića. Najprije su iz Vlade 2017. godine izbačeni Mostovi ministri, a u sljedeće dvije godine uslijedile su ostavke i smjene Davora Ive Stiera, Pave Barišića, Martine Dalić, Lovre Kuščevića, Gorana Marića, Tomislava Tolušića, Gabrijele Žalac, Nade Murganić te Marija Pejčinović Burić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada RH izdvaja sredstva za unaprjeđenje zračne prometne povezanosti grada Mostara

Milijun eura iz proračuna RH za 61 projekt Hrvata u BiH (VIDEO)

Izaslanstvo RH posjetilo Stolac, potpora za 61 projekt Hrvata u BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta