Bosna i Hercegovina     | 28.01.2020. 11:53 |

Fejzić: Nećemo dozvoliti da se naša djeca osjećaju ugroženo

FENA Saopćenje

SREBRENICA, 28. januara (FENA) - Zamjenik načelnika opštine Srebrenica Hamdija Fejzić izrazio je ogorčenje i zabrinutost, nakon što su se u javnosti pojavile fotografije učenika Prve osnovne škole u Srebrenici koji u prostorijama te ustanove veličaju četnike.

Pored toga, Fejzić u saopćenju za javnost ocjenjuje nekorektnim obilježavanje slave u školi gdje je 70 posto bošnjačke djece, što, kako je istakao, predstavlja nametanje i diskriminaciju nesrpske djece.

-Postavljamo pitanje da li su učenici bošnjačke nacionalnosti sigurni da pohađaju nastavu. Pored toga, zabrinjavajući je izostanak bilo kakve reakcije od strane uprave škole, prije svega direktora. Od direktora Prve osnovne škole Dragog Jovanovića za početak očekujemo javno izvinjenje učenicima i roditeljima bošnjačke nacionalnosti. Zbog niza propusta u radu direktor Jovanović bi sam trebao da podnese ostavku. Smatramo da ukoliko sam ne podnese ostavku, treba biti smijenjen s pozicije koju obnaša - smatra Fejzić.

Zabrinjavajuća je i šutnja, kako navodi, srpskih političkih predstavnika, "jer na sva dešavanja u posljednjim mjesecima nema nikakve reakcije osim šutnje, a šutnja je znak odobravanja“.

-Roditeljima bošnjačke nacionalnosti čija djeca pohađaju Prvu osnovnu školu stojimo na raspolaganju, i u razgovoru i saradnji s njima vidjet ćemo koji su naredni koraci koje treba poduzeti. Ne možemo i nećemo dozvoliti da se naša djeca osjećaju ugroženo u prostorijama gdje bi trebalo da im se prenosi znanje - naglašava Fejzić u izjavi za javnost.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Čampara: NIP, SDP i Naša stranka nastavljaju dalje, a Dodik nam ne može prijetiti blokadama

EU: Parlamentarna skupština BiH treba da preuzima odgovornost i usvaja reforme

SDA Srebrenica podržala kandidaturu Fejzića kao zajedničkog kandidata za načelnika opštine

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom