Sport     | 28.01.2020. 12:42 |

Nogometaši Sarajeva nastavljaju pripreme u Antaliji

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 28. januara (FENA) - Stručni štab i prvotimci FK Sarajevo danas su otputovali u tursku Antaliju, gdje će od 29. januara do 10. februara obaviti drugi dio priprema za nastavak sezone. 

Nakon okupljanja u Sarajevu 13. januara, "bordo" tim je u Hercegovini od 17. do 21. januara obavio prvi dio bazičnih priprema. U tom periodu odigrana su dva kontrolna susreta u kojem je Sarajevo poraženo od Ljubuškog sa 2:0, dok je jučer bilo bolje od kakanjskog Rudara sa 3:0. 

Novi trener akutalnog prvaka i trenutnog lidera na tabeli Vinko Marinović pred put u Tursku, na Sarajevskom aerodromu izjavio je da je nakon dvije sedmice priprema zadovoljan radom i odnosom igrača prema obavezama. 

- U Tursku vodimo 27 igrača. Mislim da su igrači dali maksimum na kondicionim pripremama i to me raduje. Uspjeli smo odigrati dvije utakmice. Druga utakmica bila je dosta dobra, pokazala je dobar progres. Prvu utakmcu smo izgubili, nismo bili na nivou na kojem trebamo biti. Svaka utakmica nam pokaže nešto novo i na kojim stvarima trebamo raditi u budućem periodu - kazao je Marinović. 

Aktualni prvak u pauzi prvenstva doveo je u svoje redove tri pojačanja, a po riječima Marinovića nije isključeno da dođe još neko.

- Treba gledati da ti igraći koji budu dolazili posjeduju kvalitet i da nam mogu donijeti prevagu u odnosu na konkurenciju - rekao je Marinović.

 Kapiten Krste Velkoski izjavio je da su igrači dobro obavili prvi dio bazičnih priprema.

- Odigrali smo dvije utakmice u kojim nam je rezultat bio manje bitan. Trebamo da se što bolje spremimo na nastavak sezone. U Antaliji ćemo raditi na taktici. Imamo dovoljno vremena da se što bolje upoznamo s novim trenerom i ispunimo njegove zamisli na terenu - kazao je Velkoski. 

Tokom priprema u Turskoj "bordo" tim će odigrati tri utakmice. Dogovoreni su susreti s predstavnicima Ukrajine i Kazahstana, dok treći protivnik za sada još  nije poznat. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

FK Sarajevo - Sinoć smo svjedočili kulminaciji sudijskih pljački

Rožman: Borcu možemo stati na put u Kupu

Sarajevo i Igman remizirali na Koševu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!