Ekonomija     | 28.01.2020. 08:44 |

Vlade FBiH i RS sutra o raspodjeli prikupljenih sredstava od PDV-a

FENA Internet

SARAJEVO, 28. januara (FENA) - Zajednička sjednica vlada Federacije BiH i RS bit će održana sutra u Sarajevu.

Entitetske vlade pokušat će napraviti konačan dogovor o takozvanom poravnanju, odnosno o raspodjeli prikupljenih sredstava od PDV-a, piše "Dnevni avaz"

Ova tačka dnevnog reda, koja se odnosila na utvrđivanje koeficijenata i raspodjelu prihoda od indirektnih poreza za prethodne godine, skinuta je s dnevnog reda jučerašnje sjednice Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje u Mostaru.

U obrazloženju je navedeno da je zakazan sastanak entitecfskih vlada koje dogovaraju rješenja za konačna poravnanja. Način raspodjele sredstava prikupljenih naplatom PDV-a predmet je dužeg spora, a entiteti su bili podnijeli međusobno i tužbe.

Međutim, povlačenje tužbi najavljeno je na nastanku entitetskih premijera Fadila Novalića i Radovana Viškovića s predsjedavajućim Vijeća ministara Zoranom Tegeltijom koji je održan krajem prošle godine.

Na sutrašnjoj zajedničkoj sjednici Novalić i Višković s ministrima, kako saznaje "Dnevni avaz", raspravljat će i o deblokadi rada "Elektroprijenosa BiH", na čijim računima stoji blokirano 180 miliona maraka.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Trgovinski deficit FBiH u januaru 2022. godine 327.063.000 KM

Grad Zenica zbog duga za kamatu blokirao rudnik, za 15. januar zakazan štrajk

U Federaciji BiH u prošloj godini izdana 51 okolišna dozvola

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom