Svijet     | 27.01.2020. 18:47 |

Trump: Palestinci će na kraju prihvatiti mirovni plan

FENA Internet

WASHINGTON, 27. januara (FENA) – Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u ponedjeljak da, iako su Palestinci već odbacili njegov predloženi bliskoistočni mirovni sporazum s Izraelom,  očekuje da će oni na kraju pristati na mirovne prijedloge Bijele kuće koje planira objaviti nakon susreta s  izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom i njegovim vodećim političkim suparnikom Bennyjem Gantzom.

Palestinci su nedvosmisleno odbacili plan za koji se očekuje da će ga Trump objaviti u utorak. Trump tvrdi kako očekuje da će Palestinci, iako se javno suprotstavljaju planu, u tajnosti pregovarati o njemu.

-  To je nešto što bi oni trebali željeti. Oni će vjerovatno prvobitno  odbaciti plan. Mislim da će na kraju, ipak, željeti taj plan. On je veoma povoljan po njih - izjavio je Trump u Ovalnom uredu nakon susreta s Netanyahumom      

-  Bez njih neće biti sporazuma. To je u redu. Mi, ipak, mislimo da postoji veoma dobra šansa da oni prihvate plan - kazao je američki čelnik, prenosi Associaated Press.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Broj ubijenih Palestinaca u Pojasu Gaze porastao na 32.552

Španski vojni avioni izbacili 26 tona pomoći Palestincima u Pojasu Gaze

Broj ubijenih Palestinaca u izraelskim napadima od 7. oktobra porastao na 32.490

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom