Ekonomija     | 27.01.2020. 18:39 |

Košarac i Nelson razgovarali o politički i ekonomskim prilikama u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. januara (FENA) - Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac primio je danas u Sarajevu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Erica Nelsona, s kojim je razgovarao o političkim i ekonomskim prilikama u BiH.

Košarac je informisao Nelsona o primarnim ciljevima u radu Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, te rekao da će funkcionisati na koordinaciji definisanih politika entiteta i Brčko Distrikta, u skladu s jasnim ustavnim i zakonskim nadležnostima.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o razvoju energetskog sektora, poljoprivrede i turizma, kao i o politikama koje je neophodno realizovati u cilju zaštite životne sredine.

Razgovarano je i o vanjskotrgovinskoj razmjeni između dviju zemalja. Na sastanku je ukazano na značaj stanih investicija, te je naglašeno da je neophodno raditi na stvaranju uslova za ulaganje američkih privrednika u BiH.

Fokus razgovora bio je i na ispunjavanju obaveze BiH prema Svjetskoj trgovinskoj organizaciji sa aspekta donošenja odluke o kvalitetu naftnih tečnih derivata, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Košarac i Nešić: Formiranje integrisanih graničnih prelaza u interesu poslovne zajednice RS i FBiH

Košarac: Obezbijedili smo sredstva za strategije razvoja poljoprivrede i turizma Istočnog Sarajeva

Košarac: Hrvatska želi izbjeći stav BiH u slučaju Trgovske gore

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana