Bosna i Hercegovina     | 27.01.2020. 18:04 |

'Ledena čarolija' za mjesec dana privukla 12.000 posjetilaca

FENA Hazim Aljović

SARAJEVO, 27. januara (FENA) - Ovogodišnja ''Ledena čarolija'', manifestacija Općine Novo Sarajevo za mjesec dana privukla je više od 12.000 posjetilaca, a organizatori najavljuju da će nastaviti s ovom aktivnošću i da će naredna biti još bogatija.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo Feni je kazao da je manifestacija specifična po tome što je sve besplatno, a djeca su mogla klizati i koristiti klizačku opremu, te učestvovati u različitim radionicama.

- Cilj nam je okupiti djecu koja tokom raspusta ostaju u Sarajevu - istakao je Koldžo te dodao da manifestacija nije bila samo za djecu s područja općine Novo Sarajevo, nego za svu djecu.

Naveo je da je nedostajalo zimskog ambijenta i snijega, ali da su ostvareni zapaženi rezultati.

- Posebno smo ponosni na činjenicu da je 270 djece naučilo klizati. Radionice su bile pune. Sve to govori da smo uradili dobru stvar i da nismo pogriješili što smo u ovogodišnjem budžetu planirali sredstva za 'Ledenu čaroliju' - naveo je Koldžo.

Manifestacija "Ledena čarolija" bila je postavljena kod Otvorene scene na Vilsonovom šetalištu, na prostoru između Historijskog i Zemaljskog muzeja.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Na 'Ledenoj čaroliji' izložba 'Sarajevo 1878 - 1918'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu