Ekonomija     | 27.01.2020. 17:32 |

Košarac informirao Filda o prioritetima Ministarstva i Vijeća ministara BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. januara (FENA) - Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac primio je danas u Sarajevu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Matthew Fielda.

Košarac je informirao britanskog ambasadora o prioritetima Ministarstva i Vijeća ministara BiH, baziranim na razvoju održive ekonomije, te napretku BiH ka EU, što je glavni vanjski politički cilj države.

Košarac je kazao da je u potpunosti opredijeljen da afirmiše model saradnje i visokog stepena usaglašavanja svih nivoa vlasti u BiH. Naglasio je da će Ministarstvo, koje predvodi, imati koordinirajuću ulogu u tom procesu, u skladu sa ustavnim i zakonskim nadležnostima.

Na sastanku je istaknuto da će prioritetni zadaci biti u oblastima poljoprivrede, energetike i turizma. Sagovornici su, između ostalog, ukazali i na važnost razvoja IT sektora u BiH.

Košarac i Fild osvrnuli su se i na odnos BiH i Velike Britanije nakon 31. januara, kad će Velika Britanija izaći iz EU.

U tom kontekstu usaglašeno je da u režimu trgovinskih odnosa između BiH i Velike Britanije, kao i režimu investicija neće biti promjene u tranzicionom periodu do kraja 2020. godine, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Krišto u susretu sa Roswall:Vijeće ministara nastavlja istim tempom, reforme trebaju svima u BiH

Forto: Povezanost BiH sa regijom i Evropom mora biti prioritet

Posjeta gradonačelnika Istočnog Sarajeva Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo