Regija     | 27.01.2020. 13:59 |

Hrvatski ministar Kujundžić stavio mandat na raspolaganje

FENA Cvita Kusić

ZAGREB, 27. siječnja (FENA) - Hrvatski ministar zdravstva Milan Kujundžić u ponedjeljak je stavio svoj mandat na raspolaganje zbog afere oko imovinske kartice i neprijavljene imovine, a od premijera Andreja Plenkovića očekuje da odluku donese temeljem činjenica, a ne medijskog linča.

 Na konferenciji za novinare se ispričao na krivo ispunjenoj kartici, ali i ustvrdio da ništa od njegove imovine nije sakriveno, dodajući da se radi o "nomotehničkim greškama".

 Istaknuo je da se radi o orkestriranim napadima na njega pojedinačnih interesnih skupina.

 Ranije danas ministar se sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem, a jedan sastanak su već održali u subotu, nakon čega je iz Vlade priopćeno kako u odlukama koje slijede treba pokazati odgovornost i voditi računa o stabilnosti Vlade i HDZ-a.

 Kujundžić je prethodno u petak poručio kako mu ne pada na pamet dati ostavku zbog afere u kojoj se našao zbog krivo ispunjene imovinske kartice i incidenta u kojem su četvorica muškaraca napala novinarku Slobodne Dalmacije, te je najavio da nakon što odradi mandat do kraja više neće biti ministar zdravstva, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo