Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje

U prisustvu predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića i predsjednika Kantonalne organizacije SDP BPK Ernesta Imamovića Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine pristupio je proslavljeni bosanskohercegovački rukometni stručnjak i rukometna legenda Kasim Kamenica. 

Kamenica je, između ostalog, u svojoj bogatoj karijeri vodio reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i bivše Jugoslavije. 

„SDP BiH je jedina politička opcija koja je dokazala svoju posvećenost sportskim kolektivima i nacionalnim reprezentacijama u svim sportovima. Za vrijeme vladavine SDP-a BiH, naše reprezentativne selekcije su učestvovale na najvećim svjetskim sportskim smotrama, uz maksimalnu podršku tadašnje vlasti. To je bio prvi i jedini put da je sport dobio zasluženu podršku države, na osnovu koje ni rezultati nisu izostali. SDP BiH je pokazao da razumije da je sport najbolji ambasador jedne države, ali i najmoćniji integrativni faktor društva“, naveo je Kamenica. 

Pristupanjem Kasima Kamenice, SDP prima još jedno veliko sportsko ime u svoju porodicu, što je dodatna potvrda pozitivne politike i jačanja SDP-a BiH, prepoznatog od strane šire zajednice, ali i brojnih zaslužnih pojedinaca. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.