Bosna i Hercegovina     | 26.01.2020. 11:26 |

U Banjoj Luci lani 24 klizišta, inspektori naredili sanaciju

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 26. januara (FENA) - Više od 847.000 KM uplaćeno je prošle godine u banjalučku gradsku kasu na osnovu rada inspektora. Najveći dio te sume ostvaren je na osnovu izdatih prekršajnih naloga i izdavanja različitih obrazaca.

Načelnik banjalučkog Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman naglašava da je u mnogim oblastima inspekcijskog nadzora postignut značajan napredak, te da je tokom prošle godine bilo više od 15.000 kontrola u raznim oblastima.

-U protekloj godini, inspektori su izdali 722 prekršajna naloga, a osim redovnih aktivnosti, urađeno je i mnogo drugih poslova kao što je, na primjer, rad na sanaciji klizišta koja su izazvana obilnim padavinama u maju prošle godine - rekao je Kecman.

Precizirao je da su, u protekloj godini, evidentirana 24 klizišta gdje su preduzimane hitne intervencije.

Govoreći o planovima za 2020. godinu, Kecman je najavio pojačane kontrole objekata u kojima se priprema hrana, pogotovo restorane brze hrane.

-Imali smo nekoliko slučajeva trovanja hranom i kontrole će biti pojačane i rigorozne. Posebno ćemo kontrolisati utrošak pojedinih namirnica u procesu proizvodnje i distribucije spremljenih jela. Dužnu pažnju i ove godine posvetićemo našim najmlađim sugrađanima, jer ćemo posebno kontrolisati nabavku hrane u vrtićima. Tu ne možemo dozvoliti greške i bilo kakvu improvizaciju jer je u pitanju zdravlje djece – naglasio je Kecman.

Dodaje da su značajni rezultati ostvareni i u oblasti izdavanja stanova, posebno kroz registraciju vlasnika, pošto je udvostručen broj registrovanih vlasnika koji izdaju "stan na dan“.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Prihodi od indirektnih poreza veći za 187 miliona KM

Januar donio novi rast prihoda od indirektnih poreza

UIO - Prihodi od indirektnih poreza prvi put viši od 10 milijardi KM

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo