Servisne informacije     | 26.01.2020. 09:58 |

Narednih dana pretežno oblačno, na planinama sa susnježicom i snijegom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. januara (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, slaba kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Poslije podne i krajem dana, padavine se očekuju i ostalim djelovima.

Na planinama sa susnježicom i snijegom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu do 15 stupnjeva.

Prema prognozi za ponedjeljak, u BiH će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima ponegdje u Hercegovini može pasti i malo kiše. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 9 do 13 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini se u utorak očekuje pretežno oblačno vrijeme. Kiša se najprije očekuje na području Hercegovine i zapadne Bosne, a krajem dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu do 13 stupnjeva.

U srijedu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, ponegdje u centralnim dijelovima i na jugu može pasti i malo kiše, a na planinama i malo snijega. Vjetar, slab do umjeren, a u Krajini na momente i pojačan južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu do 13 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana