Servisne informacije     | 25.01.2020. 14:03 |

U BiH sutra oblačno sa slabom kišom, na planinama susnježica i snijeg

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. januara (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Prijepodne, slaba kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Poslijepodne i krajem dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Na planinama sa susnježicom i snijegom.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 9, a najviša dnevna temperatura između 6 i 12, na jugu do 15 stepeni.

 

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i krajem dana se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura oko 2, a najviša dnevna oko 6 stepeni. 

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije je bilo u sjeveroistočnim djelovima.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -2 stepena, Srebrenica 5, Banja Luka 6, Ivan-sedlo i Doboj 7, Gradačac i Livno 8, Bileća, Bijeljina i Zvornik 9, Bugojno, Sokolac i Trebinje 10, Grude, Mostar, Sanski Most i Sarajevo 11, Široki Brijeg i Zenica 12, Tuzla 13, Bihać i Neum 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo