Ekonomija     | 24.01.2020. 16:17 |

SBF prilika za predstavljanje investicijskih projekata Mostara i Hercegovine

FENA Saopćenje

MOSTAR, 24. siječnja (FENA) - U prisustvu više od stotinu gospodarstvenika iz Hercegovine, u Mostaru je u petak održana poslovna konferencija u organizaciji Bosna Bank International (BBI) i njezina BBI VIP Business Cluba, s ciljem predstavljanja investicijskih projekata Grada Mostara i Hercegovine na predstojećem Sarajevo Business Forumu (SBF), koji će se u glavnom gradu BiH održati od 8. do 10. travnja.

"Već 11. godinu zaredom SBF okuplja investitore i poslovne ljude iz cijeloga svijeta pružajući im priliku da se upoznaju s mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu i regiju jugoistočne Europe. Danas smo ovdje u Mostaru da kroz razgovor s gospodarstvenicima i predstavnicima vlasti pronađemo najbolje načine za privatno-javno partnerstvo i moguće projekte za predstavljanje investitorima", izjavio je predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić.

Naglasio je kako ova regija ima velike potencijale u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma te kako broj turista raste iz godine u godinu što je ogroman potencijal.

"Ove godine u fokusu SBF-a su investitori iz dijaspore, naši uspješni ljudi. Imao sam priliku susresti se s mnogim našim ljudima koji žive i rade vani i koji su ostvarili velike rezultate. Jedan od njih je Bosanac koji je kao izbjeglica otišao u Njemačku, a potom u Ameriku gdje je diplomirao na Harvardu i sada je vlasnik kompanije koja na godišnjoj razini prometuje s više od 700 milijuna dolara", kazao je Bukvić.

Bukvić ističe kako naši ljudi žele ulagati u BiH i pokrenuti biznis, ali im se trebaju ponuditi kvalitetni projekti.

"Svi se u Bosni i Hercegovini trebamo zajedno potruditi kreirati bolji poslovni ambijent i unaprijediti gospodarstvo naše zemlje", istaknuo je Bukvić.

Pritom je napomenuo kako je za vrijeme prošlogodišnjeg Foruma obavljeno više od 450 poslovnih susreta, a BBI banka je oformila poseban tim ekonomskih stručnjaka koji su bh. gospodarstvenicima bili na raspolaganju tijekom tih pregovora.

"Također, imamo najave dolaska i investitora iz Kine koji su posebno zainteresirani za zdravstveni turizam, a Mostar i njegova okolica zbog svoje klime i ambijenta su idealni za takve projekte", kazao je Bukvić.

Radmila Komadina iz Gradske Uprave Mostara govorila je o mogućnostima ulaganja u Mostar, dok je Salem Bubalo prezentirao 11 projekata koji će biti predstavljeni na 11. Sarajevo Business Forumu 2020.

O razvojnim projektima i perspektivi Hercegovine govorio je i Nevzet Sefo iz Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta FBiH.

Jedna od sudionica konferencije i Sarajevo Business Foruma bila je Kimeta Dilberović iz turističke agencije "Kim Travel" koja je zahvaljujući SBF-u ostvarila nove poslovne poduhvate.

"Zahvaljujući kontaktima na prošlogodišnjem Sarajevo Business Forumu, uspostavljena je suradnja i dolazak turista iz Malezije, Japana i drugih zemalja. Planiram ponovo sudjelovati na SBF-u i svakako pozivam svoje kolege iz branše da iskoriste ovu jedinstvenu priliku koju im pruža BBI banka", kazala je Dilberović, priopćili su iz BBI-a d.d. Sarajevo.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo