Bosna i Hercegovina     | 24.01.2020. 14:12 |

Delegacija PSBiH na prvom dijelu redovnog godišnjeg zasjedanja PSVE u Strazburu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. januara (FENA) - Predsjedavajuća Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Alma Čolo, zamjenice predsjedavajuće Delegacije Borjana Krišto i Snježana Novaković - Bursać, članica Delegacije Edita Đapo i zamjenski član Delegacije Saša Magazinović učestvovat će u radu prvog dijela redovnog godišnjeg zasjedanja PSVE, koje će biti održano od 27. do 31. januara u Strazburu.

Članovi Delegacije PSBiH u PSVE učestvovat će u procesu izbora predsjednika i potpredsjednika PSVE, kao i u procesu imenovanja članova stalnih komiteta PSVE.

Tokom sedmodnevnog zimskog zasjedanja bit će obavljeno više debata iz oblasti vladavine prava, demokratije i zaštite ljudskih prava. Između ostalog, raspravljat će se o najnovijim dešavanjima u Libiji i na Bliskom istoku i posljedicama tih dešavanja za Evropu, o situaciji u Turskoj, kao i o funkcioniranju demokratskih institucija u Poljskoj.

U Strazburu će se raspravljati i o zaštiti slobode religije na radnom mjestu, o uspostavljanju minimalnih standarda s ciljem osiguranja fer i slobodnih izbora, kao i o borbi protiv trgovine ljudskim organima i ćelijama.

Kako je najavljeno, članovima PSVE obratit će se predsjednica Gruzije Salome Zourabichvili i predsjednik Republike Moldavije Igor Dodon - najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu