Stranačke aktivnosti     | 24.01.2020. 09:37 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Ekrem Tuka: Većina u GV Zenica odlučila je blokirati život svim građanima 

Povodom neusvajanja Budžeta od strane većine u Gradskom vijeću Zenica, EkremTuka, samostalni vijećnik u GV Zenica i predsjednik Nezavisnog bloka Zenica izrazio je nezadovoljstvo i pozvao stranke da svoje političke interese ne ostvaruju preko leđa građana. 

„Ukoliko iskreno želite riješiti problem i raditi u interesu grada i građana Zenice, potrebno je dogovarati i iznaći rješenja a kada to nećete, onda se predlažu nerealni zahtjevi, podnose amandmani i ignorisanjem podrške za brojne projekte, blokirate grad na štetu građana, radnika Zenicatransa, boračke populacije, djece, porodilja, sporta i svih ljudi koji žive i rade u gradu Zenica. 

Na današnjoj sjednici GV Zenica sa 13 glasova ZA, 7 glasova PROTIV i jednim uzdržanim glasom, vijećnici u GV Zenica odlučili su blokirati grad s tim da Prijedlog o privremenom finansiranju nije dobio potrebnu podršku od strane vijećnika SDA i njenih satelita koji čine većinu u Gradskom vijeću Zenica. 

Ovom opstrkcijom onemogućeno je izdvajanje sredstava za sanaciju i održavanje puteva, odvoz smeća, elementarne nepogode, sredstva za gradsku narodnu kuhinju, stambeno zbrinjavanje boračke populacije, poticaja za zapošljavanje, sport i sva druga izdvajanja iz Budžeta grada. 

Pored navedenog spriječeno je bilo kakvo rješenje za preduzeće Zenicatrans Zenica i zbrinjavanje preko 150 radnika koji nisu dobili plate u prethodna 3-4 mjeseca. 

Ovim putem pozivamo sve političke subjekte u Zenici da rade u interesu građana Zenice i da svoje političke interese ne ostvaruju preko leđa građana,“ izjavio je Ekrem Tuka, samostalni vijećnik u GV i predsjednik Nezavisnog bloka Zenica

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta