Bosna i Hercegovina     | 23.01.2020. 17:08 |

Višković i Sattler o sastanku entitetskih vlada i Vijeća ministara

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 23. januara (FENA) - Premijer Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnim predstavnikom Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johannom Sattlerom o predstojećim zajedničkim sastancima i aktivnostima vlada Republike Srpske i Federacije BiH te Vijeća ministara BiH.

Na sastanku u Banjoj Luci je istaknuto uvjerenje da će na partnerskim odnosima biti nastavljeni započeti reformski procesi i realizacija projekata koji su od značaja za unapređenje poslovnog ambijenta i poboljšanje standarda svih građana, saopćeno je iz Vlade RS-a.

Razgovarano je i o reformi javne uprave, instrumentu predpristupne pomoći (IPA 3) kao i aktivnostima po pitanju digitalizacije poslovanja.

Višković je izrazio opredijeljenost tog bh. entiteta za evropske integracije te upoznao šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH sa Programom ekonomskih reformi RS za period 2020-2022. godina, koji je kreiran u skladu sa preporukama iz Mišljenja Evropske komisije.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Magazinović razgovarao s Hunnom - Za godinu dana napravljen veliki napredak

Bećirović - Girgin: Jačat ćemo prijateljstvo i saradnju BiH i Republike Turske

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo