Bosna i Hercegovina     | 23.01.2020. 16:15 |

Vlada SBŽ-a nije podržala godišnji plan rekonstrukcije cesta

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 23. siječnja (FENA) - Godišnji plan i program projektiranja, rekonstrukcije i sanacije regionalnih cesta na području Srednjobosanske županije (SBŽ) za 2020. godinu, ukupne vrijednosti oko 10,3 milijuna maraka, danas nije dobio potporu Vlade SBŽ-a.

Kako je rečeno, u ukupnoj vrijednosti godišnjeg plana je oko pet milijuna maraka prenesenog kredita za već ugovorene radove, koji su u tijeku.

Ministri iz HDZ-a BiH ocijenili su ovaj dokument netrasnparentnim, s nedovoljno pojašnjenim kriterijima.

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture, sporta i mladih Bojan Domić kazao je novinarima da građani nemaju dovoljno informacija o ovoj bitnoj odluci i da zaslužuju znati u šta se ulaže javni novac.

- Mislim da i građani, kao i mi ministri, imaju jako malo infromacija o ovoj odluci. To je poslano na Vladu i radi se oko deset milijuna maraka raspoređenih po nekoj procjeni o kojoj mi ne znamo dovoljno. Nema tu nekih sumnji, samo smo očekivali više informacija o svakoj dionici ceste koju koristimo, da kao građani znamo zašto negdje ide milijun, a zašto negdje sto tisuća", naglasio je Domić.

Premijer Tahir Lendo stava je da je dio ministara imao primjedbe koje nisu dovoljno konkretno obrazložene.

- Tako da smo im dali priliku da u idućih sedam dana pisanim putem dostave precizne sugestije, kako bismo mogli ići dalje s procedurom - dodao je Lendo.

Direktor Direkcije za ceste SBŽ-a Sulejman Bečirević kazao je da SBŽ ima 294 km regionalnih cesta i da bi bilo potrebno 70 milijuna maraka za njihovu potpunu rekonstrukciju.

- Svake godine radimo shodno potrebama i mogućnostima i ne možemo, kroz jedna godišnji plan, s pet milijuna maraka riješiti sve. I onda se, ovdje, postavlja pitanje jesmo li sve riješili - naglasio je on.

Ministri su danas podržali godišnji plan i program održavanja regionalnih cesta za 2020. godinu, koji je vrijedan oko 2,3 milijuna maraka.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U Federaciji BiH više od 24.000 prometnih nesreća u 2023. godini

Vlada HNŽ: Upravi za ceste HNŽ-a 20,8 milijuna KM za regionalne prometnice

U Brčkom u toku rekonstrukcija važnih prometnica u vrijednosti 1,5 miliona KM

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'