Bosna i Hercegovina     | 23.01.2020. 15:02 |

Radončić razgovarao s ambasadorom Francuske u BiH Roussonom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. januara (FENA) - Bosna i Hercegovina i Republika Francuska će uskoro potpisati dva međudržavna sporazuma koji će dodatno unaprijediti saradnju dviju država u oblasti sigurnosti.

Istaknuto je to danas na sastanku ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudina Radončića i ambasadora Republike Francuske u BiH Guillaume Roussona.

Radi se o sporazumu o jačanju borbe protiv ilegalne trgovine oružjem, koji predviđa i formiranje zajedničkog tima koji će raditi na stalnoj prevenciji i spriječavanju ovih krivičnih djela.

Također, uskoro se očekuje i potpisivanje Sporazuma o donaciji sistema za automatsku balističku identifikaciju koji će pomoći forenzičkim agencijama u BiH u otkrivanju  i identifikaciji oružja.

Radončić i Rousson razgovarali su i o migrantskoj krizi u BiH i novom sigurnosnom pristupu BiH u rješavanju ovog problema, te povratku bh. državljana koji su kao strani ratnici boravili u Siriji i rizicima koje to nosi sa sobom.

Veoma bitnom je ocijenjena i uspostava kontakt tačke u BiH za saradnju sa EUROPOL-om,  te je Radončić naglasio da je to glavni prioritet u radu Ministarstva sigurnosti BiH u narednom periodu, saopćeno je iz tog ministarstva.        

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Macron uvjeren da će Francuska biti domaćin 'grandiozne' ceremonije otvaranja Olimpijade

Macron: Francuska će učiniti sve što može da ne dođe do eskalacije sukoba između Izraela i Irana

Francuska domaćin međunarodne konferencije o Sudanu, godinu dana od početka 'zaboravljenog' rata

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!