Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 23.01.2020. 09:45 |

Mulaomerović: Široki je favorit, ali ćemo ih pokušati iznenaditi

FENA

TUZLA, 23. januara (FENA) – U okviru 17. kola ABA 2 lige, košarkaši tuzlanske OKK Slobode večeras kao gosti Širokog priželjkuju bodove nade za opstanak.  

Bit će to teška misija s obzirom na to da i Širokobriježanima treba pobjeda u borbi za play-off ovog takmičenja.

Trener OKK Slobode Damir Mulaomerović kaže da je Široki favorit u ovom susretu. Međutim, od dosadašnjih pet pobjeda tuzlanskog tima jedna je ostvarena upravo u Mejdanu protiv ekipe trenera Hrvoja Vlašića, pa tinja nada da se uspjeh može ponoviti i na Pecari.

-  Čeka nas teško gostovanje, veoma kvalitetna ekipa Širokog igra na svom terenu i izlazi iz dva poraza. Nama jeste bitna utakmica i pokušat ćemo da iznenadimo protivnika i odnesemo pobjedu, ali oni su favorit u ovom susreta – smatra Mulaomerović.

Košarkaš Vladimir Tomašević smatra da njegovim suigračima ne treba veća motivacija od činjenice da igraju protiv ekipe koja je nakon 16 kola četvrta na tabeli.

- Znamo dobro sve njihove igrače i odakle nam prijeti najveća opasnost. Trudom i zalaganjem pokušat ćemo da na defanzivnom nivou budemo što bolji i zaustavimo odličan napadački repertoar Širokog. Tu ćemo tražiti svoju šansu za pobjedu – zaključio je Tomašević.

Utakmica Široki – OKK Sloboda igra se večeras u dvorani Pecara od 18.00 sati.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Sloboda spremna za derbi sa Bosnom

Ismetu Sejfiću uručen trofej BHbasket

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana