Najave     | 22.01.2020. 20:45 |

Josip Mijić u četvrtak u Livnu izlaže 'Form Over Substance'

FENA Mario Loncar

LIVNO, 22. siječnja (FENA) - Franjevački muzej i galerija Gorica Livno domaćini su izložbe Josipa Mijića pod nazivom "Form Over Substance" koja će biti otvorena u četvrtak, 23. siječnja u 19 sati.

 Josip Mijić, jedan od perspektivnijih autora suvremene bh. umjetničke scene, u svom umjetničkom kontinuitetu drži visoku razinu estetske izražajnosti, a svojim minimalističkim djelima duboke simbolike propitkuje odnos suvremenog čovjeka prema vlastitom bitku i prema društvu u kojem živi.

 Mijić je rođen 1975. godine u Travniku. Godine 2002. diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu u klasi profesora Ante Kajinića, a 2005. završio je postdiplomski studij "Ars sacra" pod mentorstvom istog profesora i stekao zvanje magistra Ars Sacra. Doktorirao je 2017. na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu.

 Član je Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split, Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb, Udruge likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine, Udruge likovnih stvaratelja Lašvanske doline, Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH i udruge ALUMNI ALU na Širokim Brijegu.

 Radovi mu se nalaze u brojnim umjetničkim zbirkama, uključujući Franjevački muzej i galeriju Široki Brijeg, Umjetničku galeriju BiH, Nacionalnu knjižnicu Katalonije (Barcelona, Španjolska), Udruženje anonimnih artista Banja Luka, Galeriju "Fonticus" (Grožnjan, Hrvatska).

 Dobitnik je više prestižnih nagrada, a do sada je imao 25 samostalnih i sudjelovao na više od 150 skupnih izložbi u zemlji i u inozemstvu.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Lik i djelo Jovana Divjaka predstavljeni izložbom u Historijskom muzeju BiH

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu