Bosna i Hercegovina     | 22.01.2020. 17:42 |

Počinje druga faza izgradnje Dječjeg vrtića u Tomislavgradu

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 22. siječnja (FENA) - Ugovor o izgradnji Dječjeg vrtića u Tomislavgradu – II. faza, vrijedan 633.038 maraka, potpisan je u srijedu u zgradi Općine Tomislavgrad.

Ugovor su potpisali općinski načelnik Ivan Vukadin i Tomislav Iličić, zastupnik Konzorcija Gradinvent d.o.o. Mostar, a potpisivanju je prisustvovao i Tomislav Markešić, predstavnik Graditelj Svratišta d.o.o. Prozor - Rama.

Ravnateljica vrtića Ljiljana Dilber podsjetila je da je prije devet godina, u sklopu prve faze izgradnje, uz postojeći montažni objekt iz 1982. godine izgrađen novi u koji je Općina tada uložila 432.667 maraka.

- Dječji vrtić pohađa 110 djece, dok ih je oko 50 na čekanju zbog nedovoljnog kapaciteta. Trenutno smo prebukirani, stoga nam je potrebno proširenje i daljnja nadogradnja kako bismo i ovu djecu što su na čekanju mogli staviti u naš sustav - kazala je Dilber u izjavi za Fenu.

Uprava vrtića je zbog nedostatka prostora u neposrednoj blizini vrtića unajmila privatni objekt u koji je smještena jaslička skupina.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

U Tomislavgradu, Livnu i Kupresu obilježena 32. obljetnica utemeljenja HVO-a

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana