Bosna i Hercegovina     | 22.01.2020. 16:53 |

Čolak: Intenzivno se razgovara i radi na formiranju vlasti u FBiH

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak (HDZ BiH) izjavio je novinarima u Sarajevu da se, kada je u pitanju formiranje vlasti na nivou Federacije BiH, vrlo intenzivno razgovara i radi.

Po njegovim riječima, prije svega se radi „o jednom preslagivanju ili reformi samih ministarstava unutar Federacije BiH“.

- Mi smo Ustavom ograničeni na određen broj ministarstava, ali znate da je i Ustavni sud u prošlosti imao itekako posla sa barem dva ministarstva, a ima i vrlo opravdanih zahtjeva da se uvedu neka nova ministarstva – naveo je Čolak.

Dodao je da se ovih dana vode intenzivni razgovori u tom kontekstu da se postigne konsenzus o tome koja će ministarstva djelovati ubuduće, „kao jedno prethodno pitanje koje će se onda skupa riješiti i sa uspostavom vlasti“.

- Mislim da je to moguće u narednih par mjeseci, opet ako postoji politička volja. A čini mi se da su federalni partneri, barem ovi koji sada participiraju u vlasti ili barem dva koja su možda i najzastupljenija sada a bit će, siguran sam, i u ubudućoj Federalnoj vladi, na dobrom putu da to pitanje riješe – kazao je Čolak.                      

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

U februaru industrijska proizvodnja u FBiH porasla 6,1 posto

U Federaciji BiH inflacija u februaru 0,6 posto, na godišnjem nivou 1,1 posto

Obilježavanja Svjetskoga dana voda u Federaciji BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo