Bosna i Hercegovina     | 22.01.2020. 16:53 |

Tegeltija - Minasi: Dobre odnose iskoristiti za realizaciju konkretnih projekata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Italije u BiH Nikolom Minasijem o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, sa naglaskom na razvoj i unapređenje privredne saradnje BiH i Italije.

Tegeltija je naglasio da BiH i Republika Italija imaju razvijenu saradnju u različitim oblastima, te iskazao spremnost da se dobri odnosi iskoriste i za realizaciju konkretnih projekata kako bi ekonomska saradnja u budućem periodu bila podignuta na viši nivo. 

Na sastanku je razgovarano i o temama u vezi sa procesom evropskih integracija. Tom prilikom predsjedavajući Tegeltija je istakao da je novoformirano Vijeće ministara u potpunosti opredijeljeno za nastavak evropskih integracija, te naglasio da proces pridruživanja Evropskoj uniji zahtijeva posvećenost i koordinaciju svih nivoa vlasti, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim političkim temama, a ambasador Minasi je prenio čestitke premijera Republike Italije Giuseppe Contija predsjedavajućem Tegeltiji povodom preuzimanja nove dužnosti, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Tegeltija - Kankanpa: Bilateralni odnosi Finske i BiH dobri, jačati ekonomske veze

Tegeltija na samitu u sklopu Berlinskog procesa, teme skupa regionalna saradnja i zajedničko tržište

Tegeltija: Potrebno je da BiH pristupi inicijativi "Otvoreni Balkan"

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana