Bosna i Hercegovina     | 22.01.2020. 15:17 |

MUP HBŽ-a dobio jedanaest novih policijskih vozila

FENA Saopćenje

LIVNO, 22. siječnja (FENA) – U sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Hercegbosanske županije (HBŽ) u Livnu obavljena je primopredaja jedanaest novih policijskih vozila marke "Škoda" ukupne vrijednosti preko 350.000 maraka.

Ministar unutarnjih poslova HBŽ-a Darinko Mihaljević kazao je kako je ova nabavka značajno "osvježila" policijski vozni park, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

- Ovom prilikom zahvaljujem Vladi HBŽ-a koja je u zadnje tri godine za MUP HBŽ-a nabavila 25 novih vozila i time povećala sigurnost i spremnost da služimo građanima. Djelatnici policije u stanju su izvršiti svaku intervenciju bez straha da će biti tehničkih problema - istaknuo je ministar Mihaljević.

Dodao je kako su ova vozila namijenjena policijskim upravama u Livnu i Tomislavgradu.

- Planiramo nabavku vozila u određenim postrojbama, osobito u postrojbama za posebne namjene, kao i nabavu terenskih vozila. Trenutno nam nedostaju specijalna vozila - marice za prijevoz osoba lišenih slobode ili osoba u istražnom postupku, te specijalna vozila za obavljanje očevida prilikom prometnih nezgoda. Očekujemo da ćemo i taj segment zadovoljiti - dodao je Mihaljević.

Govoreći o drugim aktualnostima u županijskom MUP-u, ministar je kazao kako se trenutno instalira novi sustav video nadzora na području Hercegbosanske županije.

- Zbog povećane nazočnosti migranata koji nezakonito pokušavaju prelaziti granice, pokušavamo očuvati javni red, mir i sigurnost građana, i u tom pogledu pomažemo migrantima da se kreću prema smještajnim centrima koje je država odredila - naveo je ministar.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Za 20 posto porastao broj prometnih nesreća u HBŽ-u, smrtno stradale četiri osobe

Livno: Nožem prijetio gostima i policiji

U Livnu svečano obilježen Dan policije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo