Sport     | 22.01.2020. 13:10 |

Sutra Izbor sportiste godine u organizaciji Sportskog saveza BiH

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - Sportski savez Bosne i Hercegovine sutra će u Narodnom pozorištu Sarajevo organizirati jubilarnu, 75. manifestaciju Izbora sportiste i sportske ekipe za 2019. godinu u BiH.

Kao i ranijih  godina izbor najboljih bosanskohercegovačkih sportista u prošloj godini obavio je Stručni žiri na osnovu prijedloga strukovnih saveza udruženih u Sportski savez u BiH.

Na završnoj pres-konferenciji SSBiH naglašeno je da iza nas uspješna sportska godina, posebno kada se uzmu obzir osvojene svjetske i evropske medalje.

Po riječima predsjednika Nihada Selimovića, Stručni žiri ovog puta nije imao težak zadatak kao što je što je bilo prethodnih godina. 

- Ovo je jubilarni, 75. i najstariji Izbor najuspješnijih sportista i sportskih ekipa u BiH. Ova manifastacija je nešto što daje podstrek sportistima koji su u prošloj godini postigli zapažene rezultate. Na ovaj načim želimo da im  odamo priznanje za njihov trud. Naši sportsti svake godine prave sve bolje i bolje rezultate. Ove godine imali smo svjetske i evropske medalje i mogu biti ponosan što je Žiri sve odluke o nagradama i priznanjima donio jednoglasno. Istina je da su sportisti najbolji ambasadori Bosne i Hercegovine i SSBiH na ovaj način želi da im se zahvali - kazao je Selimović.

Predsjednik Organizaciog odbora Vlatko Glavaš kazao je da su sve pripreme za manifestaciju Izbora uspješno privedene kraju. 

- Zahvalio bih se Žiriju i svima koji su pomogli organizaciju ove manifestacije. Ustinu se nadam da će ovo država prepoznati i da će Sportski savez već jednaput ući u u kolotečinu finansiranja sporta čime bi buduće manifestacije lakše organizirali u narednim godinama - kazao je Glavaš.     

Predsjednik SSBiH Branislav Crnogorac izjavio je da izbor najbojih sportista naše zemlje jedna od glavnih programskih akrivnosti SSBiH, kao svojevrstan vid valorizacije i popularizacije vrhunskog sportskog stvaralaštva. 

Nagrade najboljim biće podijeljene u 12 kategorija - najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji, najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji, najuspješnija državna selekcija ili ekipa, najuspješniji trener, najuspješniji sportista student, najuspješnija juniorka i najuspješniji junior, najuspješniji sportista – paraolimpijski sportovi, najuspješniji trener – paraolimpijski sportovi.

Manifestacija Izbor sportiste i sportske ekipe u BiH za 2019. godinu u organizaciji Sportskog saveza BiH bit će održana u četvrtak,  23. januara, u Narodnom pozorištu Sarajevo s početkom u 20.00 sati. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Bira se 'Hercegovac godine'

U Tomislavgradu se bira najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan Hrvatske

Deseta revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH za 2023.

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo